EMC introduceert Hyper-Converged Infrastructure appliance VSPEX BLUE

EMC introduceert de EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance, een appliance die compute-, storage-, networking- en beheerfunctionaliteit bevat op basis van VMware EVO:RAIL en EMC-Software. Gebruikers kunnen met de VSPEX BLUE appliance binnen vijftien minuten na het opstarten virtuele machines aan te maken. Dankzij de scale-out infrastructuur kunnen gebruikers sneller tegemoet komen aan de wensen van klanten.

EMC introduceert Hyper-Converged Infrastructure appliance VSPEX BLUEDe VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance bestaat uit modulaire bouwblokken, waarmee gebruikers beschikken over lineaire schaalbaarheid van één tot en met vier appliances (elke 2U-appliance bestaat uit 4 nodes). Daarnaast is deze appliance geschikt voor onder andere de consolidatie van infrastructuren, virtuele desktops, branche offices en managed service providers.

Geïntegreerd beheer

De VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance vereenvoudigt de configuratie, het beheer en onderhoud van IT. EMC biedt een geïntegreerd beheer voor gebruikers. VSPEX BLUE Manager breidt de mogelijkheden van de bestaande EVO:RAIL Deployment, Configuration and Management Engine uit. Met toegang tot softwaretitels en -oplossingen vanuit de EMC-interface die gebruikmaken van de designprincipes van VMware EVO:RAIL.

VSPEX BLUE Manager

Met de VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance biedt EMC een ‘one stop Market’ waar software van EMC en EMC ecosystem partners gedownload kan worden om snel in te spelen op de continu veranderende vraag vanuit de markt. De EMC VSPEX BLUE Manager biedt gebruikers vanuit de Manager-omgeving eenvoudig toegang tot elektronische diensten, zoals EMC Knowledge Base en zowel online als realtime informatie over EMC best practices. De VSPEX BLUE Manager vereenvoudigt daarnaast het IT-beheer door geautomatiseerde levering en installaties van patch- en software-updates. Deze worden zonder downtime geïnstalleerd zodat de appliance altijd up-to-date is.

VSPEX BLUE Market

EMC heeft VSPEX BLUE Market toegevoegd aan de Manager. Deze Market geeft gebruikers toegang tot oplossingen die ontwikkeld zijn door EMC en technologiepartners. De appliance bevat business continuity via EMC RecoverPoint for Virtual Machines, VMware Data Protection Advanced met op disk geïntegreerde back up en recovery van Datadomain. Tevens biedt deze versie toegang tot ongelimiteerde hybrid cloud-storage via de EMC CloudArray Gateway.

EMC Secure Remote Services (ESRS)

In de interface van de EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance is EMC Secure Remote Services (ESRS) ingebouwd. ESRS biedt directe ondersteuning via chat, community of telefoon voor zowel hardware als software support via een single-point-of-contact. Met ESRS kan EMC de appliance periodiek monitoren en gebruikers waarschuwen zodra zich problemen voordoen met de oplossing. EMC ESRS is gekoppeld met EMC 24×7 support.

Beschikbaarheid

EMC zal in eerste instantie focussen op een geselecteerde groep EMC Business Partner Program-distributeurs voor het leveren van de EMC VSPEX BLUE appliance. Het gaat hierbij onder andere om Avnet, Arrow en TD Azlan in EMEA. De EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance is vanaf 17 februari 2015 wereldwijd beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *