De markt voor IT-diensten groeit dit jaar met 2,5%

Bedrijven wereldwijd geven dit jaar 981 miljard dollar uit aan IT-diensten. De markt groeit in totaal met 2,5%.

Ondanks de positieve cijfers stelt Gartner haar verwachtingen voor 2015 op het gebied van IT-diensten dit kwartaal naar beneden bij. Vorig kwartaal voorspelde Gartner nog een groei van 2,7% in het segment. Nu is dit dus 0,2% lager.

IT-uitgaven

Wereldwijd wordt dit jaar 3,8 biljoen dollar uitgegeven aan IT in het algemeen. Dit is een groei van 2,4% ten opzichte van 2014. De groei is echter wel lager dan de 3,9% groei die Gartner vorig kwartaal nog voorspelde.

Het segment voor zakelijke software doet het met een groei van 5,5% naar verwachting het best. Het onderzoeksbureau voorspelt dat dit jaar wereldwijd 335 miljard dollar wordt uitgegeven aan zakelijke software.

gartner-groei-ict-sector-2015

2 Responses to De markt voor IT-diensten groeit dit jaar met 2,5%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.