Slechts 4% van de Nederlandse organisaties heeft realtime inzicht in dagelijkse business

Cloud Computing

Slechts 4% van de organisaties heeft realtime inzicht in de dagelijkse business. 23% heeft dat binnen een dag, 18% binnen een week, 15% binnen een maand en bij 22% van de organisaties duurt dat nog altijd langer dan een maand.

Dat blijkt uit het onderzoek van IT-dienstverlener Sogeti en Business Information Magazine naar de inzet van Business Intelligence (BI). Het onderzoek is afgenomen onder 130 respondenten uit grote organisaties binnen het bedrijfsleven en de overheid. Nog altijd gebruikt het overgrote merendeel (71%) van de organisaties Business Intelligence voor financieel management. Een op de vijf zet BI in voor het verbeteren van de klantbeleving of het optimaliseren van producten en diensten (29%). Dezelfde respondenten verwachten dat dit in de toekomst veel meer gaat gebeuren. Een groei van 22 naar 41%.

BI effectief inzetten

Naast de cultuur in de organisatie en budgetbeperkingen zien bedrijven en instellingen het analyseren en interpreteren van verkregen inzichten als belangrijkste uitdaging voor het effectief inzetten van Business Intelligence. Volgens de respondenten is analysesoftware het belangrijkste domein (55%) waarin geïnvesteerd wordt in de komende tijd. Tot nu toe lijkt Business Intelligence volgens Sogeti en Business Information Magazine het meeste op te leveren voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het besparen van kosten.

“Deze onderzoeksresultaten laten zien dat we in ons land nog aan het begin staan van een periode waarin organisaties en consumenten nog veel meer kunnen profiteren van de inzet van Business Intelligence. BI moet af van zijn rapportage-imago. De tools zijn inmiddels zo volwassen dat organisaties bedrijfsintelligentie veel meer kunnen inzetten om te anticiperen op de toekomstige wensen van de klant,” zegt Michiel Boreel, Chief Technology Officer (CTO) van Soget

One Response to Slechts 4% van de Nederlandse organisaties heeft realtime inzicht in dagelijkse business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.