Dell lanceert Nutanix-software uitgeruste XC-serie server appliances

Dell lanceert Nutanix-software uitgeruste XC-serie server appliances

Dell gaat van start met de levering van de met Nutanix-software uitgeruste XC-serie server appliances. De nieuwe Dell-appliances zijn het eerste grote resultaat van de OEM-deal die Dell en Nutanix deze zomer overeenkwamen. De Dell hardware uit het server, storage en enterprise portfolio wordt daarbij uitgerust met de web-scale technologie van Nutanix, waardoor de apparatuur snel schaalbaar en eenvoudig te implementeren is.
De nieuwe Dell XC-serie productlijn bestaat uit vijf appliances in verschillende prijsklassen, die voor alle taken (VDI of enterprise business-applicaties) van een gevirtualiseerd datacenter ingezet kunnen worden. De appliances kunnen zowel in het datacenter als op lokale kantoren worden geplaatst.

Voorgeïnstalleerde hypervisors

De XC Serie appliances worden direct geleverd door Dell en Dell’s partners en worden geleverd met voorgeïnstalleerde hypervisors. De appliances maken gebruik van enterprise class Dell PowerEdge high performance x86-hardware. De nieuwe reeks server appliances is uitgerust met Nutanix-software voor onder andere datalokalisering voor high performance, de-duplicatie en compressie voor capaciteitsoptimalisering en one-click hypervisor upgrades. De appliances zijn voorzien van de Nutanix Prism UI.

De appliances kunnen worden gebruikt in combinatie met meerdere hypervisors, waaronder VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. De uitrol, integratie en operationele services worden verzorgd Dell. Klanten hebben hierdoor één aanspreekpunt tot hun beschikking voor alle technische software en hardware-ondersteuning. De Dell XC-serie appliances zijn ook een goede aanvulling op het hardware-portfolio van Nutanix zelf. Hieronder vallen onder andere de recent aangekondigde NX-8150 en de nieuwe 100% flash NX-9000 appliance.

Beschikbaarheid

De Dell XC-serie appliances gaan door Dell’s sales teams en partners wereldwijd verkocht worden en zijn op 11 november 2014 algemeen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *