Gartner: ‘Markt voor IT-diensten presteert bovengemiddeld goed’

De wereldwijde IT-uitgaven groeien dit jaar met 2,1% tot 3,7 biljoen dollar. Dit voorspelt Gartner. De verwachting ligt 1,1% lager dan eerdere voorspellingen van het onderzoeksbureau. De markt voor IT-diensten, waar ook clouddiensten onder vallen, presteert bovengemiddeld en groeit dit jaar naar verwachting met 3,8%.

De langzamere groei in de ICT-sector wordt volgens Gartner door verschillende factoren veroorzaakt. “Toegenomen concurrentie, een gebrek aan productdifferentiatie en een toename van beschikbare levensvatbare alternatieven zet de prijs onder druk. Dit heeft de groei van IT-uitgaven op korte termijn gematigd”, legt managing vice president van Gartner Richard Gordon uit.

Balans tussen prijs en aankoopstijlen
“Van 2015 tot en met 2018 wordt naar verwachting echter een balans gevonden tussen prijs en aankoopstijlen, waardoor we een herstel van het normale uitgavenpatroon kunnen verwachten. IT bereikt de derde fase van zijn ontwikkeling. Hierbij verschuift de focus van technologie en processen naar nieuwe business modellen die mogelijk zijn geworden door digitalisering”.

De wereldwijde uitgaven aan IT-diensten bleef in 2013 gelijk met 2012. Hier komt dit jaar naar verwachting verwarring in. Gartner verwacht dat wereldwijd 3,8% meer wordt uitgegeven aan IT-diensten. De totale uitgaven komen hiermee uit op 967 miljard dollar. Gartner voorspelt dat de groei ook komend jaar doorzet. Het bedrijf verwacht dat in 2015 wereldwijde 1,007 biljoen dollar wordt uitgegeven aan IT-diensten. Dit zou betekenen dat de markt in 2015 een groei van 4,1% doormaakt.

gartner-voorspelling-IT-uitgaven-2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.