Pink Elephant lanceert Enterprise App Services en nieuwe IT Services

Pink Elephant breidt het huidige dienstenportfolio van consultancy en training uit met Enterprise App Services en nieuwe IT Services. Volgens CEO Piet van Vugt kan Pink Elephant organisaties hiermee het best ondersteunen bij het bouwen aan toekomstvaste bedrijfsstrategieën: “We willen in de eerste plaats producten en diensten leveren die bedrijven in staat stellen om hun business te verbeteren.”

Nobel wordt Pink ElephantHet nieuwe dienstenpalet van Pink Elephant is in lijn met de bedrijfstransformatie die het bedrijf begin februari voltooide. Zo werden de traditionele hardwarediensten afgesplitst van het nieuwe moederbedrijf Pink Elephant en ondergebracht bij Nobel. Van Vugt: “Pink Elephant wil organisaties op een hoger niveau adviseren bij het kiezen van oplossingen die het best aansluiten bij wat hun organisatie nodig heeft. Dat doen we met Enterprise Apps, IT Services en Education, maar ook met innovatieve producten uit ons partnerecosysteem, waaronder Mendix, apps voor gemeentelijke overheden en oplossingen waarmee zorgverleners beter hun werk kunnen doen”

Enterprise App Services
Pink Elephant ontwikkelt in toenemende mate enterprise-applicaties voor klanten of voor specifieke marktsegmenten. “Onze ervaring is dat alle grote organisaties naar het app-model bewegen,” zegt Van Vugt. “Met de bedrijfsprocessen in het datacenter kunnen werknemers snel en vanaf elke werkplek of mobiel apparaat de apps gebruiken die voor hun werk relevant zijn.” Een goed voorbeeld is Claims 2020, een geïntegreerd platform van bedrijfsapplicaties voor de verzekeringsbranche. Van Vugt: “Wij verwachten in de zomer vergelijkbare appstores voor de zorg, overheid en gemeentes te introduceren.”

Nieuwe IT Services
Onder IT Services vallen alle diensten waarbij mensen, kennis, IT-processen en activiteiten worden geleverd, die de kwaliteit en efficiëntie van IT-dienstverlening kunnen verbeteren. “Dit is een groeiend onderdeel van de business van Pink Elephant,” zegt Van Vugt. “Organisaties zetten steeds meer in op het vergroten van hun operationele efficiëntie. Dat faciliteren door technologie op een innovatieve manier toe te passen, waardoor gebruikers beter in staat zijn geavanceerde functionaliteit te gebruiken. Maar ook recruitment en human resources on demand vallen daar onder.”

Pink Agile Framework
Pink Elephant bood in het portfolio van Education Services al een volledig aanbod aan van opleidingen voor Service Management, Project Management, IT Governance & Security en IT-Management. Daaronder vallen traditionele trainingen rond ITIL en Prince2, maar ook agile-projectmanagement en Lean IT. Volgens Jan-Willem Middelburg, Director van Pink Elephant Education, is er de laatste jaren een groeiende vraag naar nieuwe manieren om samenwerking en innovatie binnen bedrijven te bevorderen. “Pink Elephant introduceerde recent het Pink Agile Framework, een projectmethodiek om snel tot resultaten te komen bij businessprojecten,” zegt Middelburg. “Deze praktijkgerichte methode is bijzonder goed ontvangen door onze klanten, omdat het niet alleen bij IT-projecten, maar organisatiebreed voor prestatieverbeteringen zorgt.”

Strategische vernieuwing
Het nieuwe dienstenportfolio van Pink Elephant sluit aan bij de strategie om bedrijven op een hoger niveau te kunnen helpen bij het verbeteren van zowel de mensen, processen als bedrijfsresultaten. Van Vugt: “Pink Elephant ondersteunt bedrijven bij het vertalen van kennis naar resultaten. Dat doen we met enterprise apps en strategisch advies, maar ook met ons groeiende aanbod van trainingen en projectmethodes om de prestaties van medewerkers te verbeteren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.