IT Analyst Peter Vermeulen: Alphaplan en Stadlander winnaars EuroCloud Nederland Cloud Awards 2013

 

EuroCloud Nederland heeft de EuroCloud Nederland Award 2013 voor de Best Cloud Business Case Private Sector toegekend aan Alphaplan dat gebruik maakt van een door More Apps gerealiseerde mobiele cloud app voor het inspecteren van onroerend goed objecten. De Award voor de Best Cloud Business Case Public Sector ging naar de woningcorporatie Stadlander met een samen met Eurocom gebouwde toegangsmanagementtoepassing ten behoeve van zorgconsumenten. De Awards zijn op 11 september uitgereikt tijdens het feestelijke Award event, gehost door Exact.

 

Richard Nijhoff, juryvoorzitter en in het dagelijks leven VP B2B Products bij Liberty Global Operations, licht de lastige keuze van de jury toe: “De inzendingen voor de Eurocloud awards 2013 waren van een hoog niveau. We hebben veel innovatieve cases voorbij zien komen en ook waren er dit jaar veel klanten bij die allemaal aangaven dat de toepassing van Cloud in het primaire bedrijfsproces voor hen veel heeft betekend. Alle zes genomineerde cases verdienen dan ook de aanbeveling dat ze de innovatie van Cloud in Nederland daadwerkelijk op een hoger plan hebben gebracht. Maar er kan in ieder van de twee categorieën maar één winnaar zijn.”

 

“In de categorie Public Sector heeft de jury gekozen voor de maatschappelijk zeer relevante case van Stadlander / Eurocom. Met de combinatie van domotica en Cloud is Stadlander erin geslaagd bewoners een betere woon- en zorgervaring te bieden. Door gebruik van Cloud is het mogelijk geworden om per individuele woning toegangsbeheer op maat tot stand te brengen waar voorheen per gebouw een oplossing moest worden gerealiseerd. Door de bewoner centraal te stellen is een praktische innovatie in het zorgproces bewerkstelligd. Dankzij Cloud-technologie kan de laatste wet- en regelgeving direct in het platform worden ingevoerd. De jury is onder de indruk van de nauwe samenwerking tussen de klant, de aanbieder en andere betrokken partijen, en van de duidelijke meerwaarde die de case Stadlander heeft opgeleverd. Verder biedt dit platform absoluut meer groeimogelijkheden bij andere klanten of branches. Kortom een terechte winnaar.”

“In de categorie Private heeft de jury gekozen voor een innovatieve case met een start-up karakter: Alphaplan / MoreApps. Door het toepassen van Cloud in combinatie met mobiele apps op tablet en smartphones is voor bouwkundig advisesbureau Alphaplan en haar klanten in de bouwsector een business procesinnovatie tot stand gekomen. MoreApps heeft een flexibele applicatie gebouwd, die door Alphaplan voor een specifieke gebouwinventarisatie zelf snel aangepast kan worden zonder wekenlange applicatieontwikkeling. De gelaagde opbouw van de applicatie maakt het mogelijk zowel gebruik te maken van lokale opslag als van Public Cloud platformen zoals Microsoft Azure en Amazon webservices. Alphaplan / MoreApps hebben aangetoond dat deze digitalisering kostenbesparingen heeft gebracht in een tot nog toe papieren proces. Kortom de oplossing is flexibel, innovatief en draagt direct bij aan de bedrijfsdoelstellingen van Alphaplan om efficiënt en effectief gebouwinventarisaties uit te voeren.”

 

Beide winnaars zullen hun case presenteren tijdens het jaarlijkse EuroCloud Europe Congres (15 – 16 oktober, Luxemburg). Zij dingen dan mee naar de Europese Awards in hun categorie.

 

In totaal zijn er 6 cases door de jury genomineerd. Naast de winnaars waren dat Joinall & ReasonNet voor 3FM Serious Request – Rode Kruis; Interconnect & 2Comply met de cloud oplossing PharmaCoach, ook bekend als Mijnmedicijncoach en Mijnmedicijnkompas; Unica-Schutte & ProfilaZorg met bijzondere ICT voor bijzondere zorg; CSC & Bank Oyens & van Eeghen – CSC heeft onder het nauwlettend toeziend oog van De Nederlandsche Bank (DNB) de gehele IT infrastructuur van de bank overgezet naar een IaaS-leveringsmodel.

 

Naast juryvoorzitter Richard Nijhoff maakten Jan Aleman (EuroCloud Nederland / Servoy), Steven Debets (Verdonck, Klooster & Associates / VKA), Bart Gijsen (TNO), Robbert Hoeffnagel (CloudWorks), Hans Timmerman (EuroCloud Nederland / EMC Nederland) en Peter Vermeulen (Pb7 Research) deel uit van de jury.

 

Informatie over EuroCloud Nederland vindt u op www.eurocloudnl.eu